понедељак, 22. децембар 2014.


TAKODJE SAM JE SNIMALA  KADA JE  IGRALA ''KARMEN SVITU'' U SAVA CENTRU. TO JE BILO NJENO DRUGO GOSTOVANJE. PRVI PUT 2009.G. JE DOŠLA SA SVOJIM KOLEGAMA IZ BOLJŠOJ TEATRA I TO JE BILO VEČE DUETA I SOLA. U PRVOM DOKUMENTARCU KOJI SAM NAPRAVILA SA NJOM , PITALA SAM JE DA LI ĆE IDUĆI PUT DOĆI SA NEKOM PREDSTAVOM, NA ŠTA JE ODGOVORILA ''BILO BI LEPO DA IGRAM OVDE KARMEN''. I ZAISTA, DOŠLA JE I ODIGRALA ''KARMEN'' PRELEPO, FANTASTIČNO, VRHUNSKI!
SJAJNA SVETLANA. DIVNO SVORENJE, TAKO LJUPKA, SKROMNA, A NAJBOLJA BALERINA SVETA.

Svetlana Zaharova i prijatelji
utorak, 04. maj 2010, 18:00

Svetlana Zaharova i prijatelji

Najveća balerina današnjice, Svetlana Zaharova, zvezda Boljšog teatra, Milanske skale i Tokio baleta i čest gost Njujorškog baleta, Metropolitena, Pariske opere, Engleskog kraljevskog baleta, laureat najvećih svetskih baletskih nagrada: "Golden Mask Award", Državne nagrade Rusije za izuzetan doprinos razvoju baletske umetnosti, Etoile Prize, italijanskog časopisa "Danza&Danza", "Benois de la Danse" (oskar u svetu plesne umetnosti za umetnička dostignuća u baletu), ponovo je gostovala u Beogradu, 20. marta u Centru "Sava" sa još osam vrhunskih zvezda ruskog baleta.
Zaharova 2.jpg
Beogradska publika videla je čuvenu Karmen svitu, na muziku Žorža Bizea i Rodiona Ščedrina i u koreografiji Alberta Alonsa, delo koje je napravljeno za legendarnu Maju Pliseckaju i koje je ponovo izvedeno pre dve godine na sceni Boljšog teatra sa Zaharovom u naslovnoj ulozi.
Zaharova 4.jpg
U drugom delu izveden je baletski divertisman sa najlepšim duetima iz klasične i moderne baletske literature - Diana i Akteon, Don Kihot, Labud Sen-Sansa u izvođenju Zaharove, Crno, Esmeralda i dr, u kome su pored primabalerine ''assolute'', nastupili i prvaci Boljšog teatra Andrej Uvarov i Andrej Merkurijev, prvak Marinskog teatra Mihail Lobuhin i primabalerina Elena Evsejeva, prvak teatra Stanislavski Dmitrij Zababurin i primabalerina Tatjana Černobrovkina i prvaci Kijevskog državnog baleta Oksana Kifjak i Jan Vanija.

Нема коментара:

Постави коментар